Als ZZP’er goed verzekerd aan het nieuwe jaar beginnen

Het nieuwe jaar is al enkele weken oud en de eerste opdrachten beginnen binnen te stromen bij de zelfstandig ondernemers van Nederland. Hopelijk is afgelopen jaar een goed jaar voor u geweest en zal het komend jaar nog beter worden.

Een zelfstandig ondernemer in Nederland is redelijk op zichzelf aangewezen. Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid is er geen wettelijk vangnet geregeld voor de ondernemer. Of u nu met zwaar gereedschap, met mensen of met cijfers werkt – een goede verzekering met de juiste dekking is van cruciaal belang.

Maar er is meer dan alleen een AOV verzekering nodig en beschikbaar. Lees hieronder welke inkomensbeschermende verzekeringen er zijn voor ZZP’ers en waarom deze zo belangrijk zijn. Het afsluiten is uw eigen verantwoordelijkheid als ondernemer.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

De aansprakelijkheidsverzekering bestaat in de varianten  ‘bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering’ en ‘beroepsaansprakelijkheidsverzekering’.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP (AVB) dekt de schade die u tijdens uw werkzaamheden toebrengt aan een ander. Dit geldt alleen voor materiële schade en letselschade. Het afsluiten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering wordt door veel mensen als vanzelfsprekend gezien, voor een zelfstandig ondernemer is dit net zo belangrijk. Want ook voor ZZP’ers zit een ongeluk in een klein hoekje.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is voor verschillende beroepsorganisaties verplicht. Deze verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen die voortvloeien uit een fout waarvoor u aansprakelijk bent gesteld. Dus omzetschade die een bedrijf heeft door een fout in uw werk.

Wilt u nog een keer het verschil lezen tussen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Lees dan hier wat onze expert daarover te zeggen heeft.

Rechtsbijstandsverzekering ZZP

Iedereen weet dat het voor ZZP’ers hard werken is om succesvol te worden. Hoe vervelend is het dan als een opdrachtgever weigert u te betalen, of als u aansprakelijk wordt gesteld voor iets dat niet uw schuld is.

Een rechtsbijstandverzekering voor ZZP helpt u bij conflicten rondom uw onderneming. Dit kan met een klant zijn maar ook een leverancier of zelfs de overheid. Met de rechtsbijstandverzekering ZZP van Lancyr bent u verzekerd van juridische ondersteuning tijdens een conflict. Dit voorkomt een hoop extra kopzorgen die u waarschijnlijk niet kan gebruiken. Daarnaast is het waarschijnlijk dat u niet de juiste vakkennis in huis heeft die een jurist, gespecialiseerde advocaat of andere deskundigen wel hebben.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is één van de belangrijkste verzekeringen die u kunt afsluiten. Bij ziekteverzuim komt een werknemer in de ziektewet terecht, maar staat een ZZP’er met lege handen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP voorkomt u dat. Met een AOV bent u als zelfstandig ondernemer verzekerd van inkomensverlies tot een bepaald bedrag per jaar.

In het rapport “Zelfstandigen en arbeidsongeschiktheid” van het CPB uit oktober 2016 blijkt dat ongeveer een kwart van de zelfstandigen in de financiële problemen komt als de arbeidsongeschiktheidsperiode langer duurt dan een jaar.

Overweegt u een AOV te sluiten? Let dan op de volgende punten:

  • Hoe hoog is het verzekerd bedrag op basis van uw inkomen?
  • Is het mogelijk vaste lasten zoals hypotheek mee te verzekeren?
  • Wat is uw gewenste eindleeftijd? (60,  65 of 67 jaar)
  • Is er een wachttermijn?

Wist u dat het een stuk gemakkelijker is geworden om als ZZP’er een hypotheek  te sluiten? Lees ons artikel hierover.

Zakelijke autoverzekering voor ZZP en DGA

Naast inkomensbeschermende verzekeringen heeft u waarschijnlijk ook een zakelijke autoverzekering nodig.

Heeft u een auto op naam van uw bedrijf staan? Dan kunt u daar een zakelijke autoverzekering voor afsluiten. U mag uw zakelijke auto nog steeds privé gebruiken. Het is echter niet altijd toegestaan om een particulier verzekerde auto voor zakelijke doeleinden te gebruiken.

Uw zakelijke verzekeringen in een verzekeringspakket?

Wilt u uw zakelijke verzekeringen het liefst bij 1 loket afsluiten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Mart Cremers

Mart Cremers

0475 - 345 000

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0475 - 345 000 .