Woning splitsen voor verhuur

De krapte op de woningmarkt vraagt om creatieve oplossingen. Sommige gemeentes geven tegen gereduceerde tarieven, of zelfs helemaal gratis, vergunningen af om woningen te splitsen. Zo kan er in of bij een bestaande woning een extra appartement of woning gerealiseerd worden voor verhuur of verkoop. Voor de eigenaar een extra inkomen uit de woning bij verhuur of verkoop.

Woningen splitsen als oplossing voor woningtekort

Woont u zelf erg ruim en zou u uw woning willen splitsen en aanpassen? Of kent u iemand waar u een dergelijk project samen mee zou willen aanpakken? Lees dan hier wat de belangrijkste aandachtspunten zijn waar u op moet letten.

Huidige woning splitsen – wat komt erbij kijken?

U heeft een ruime woning in bezit, en u wilt een deel hiervan afsplitsen en verkopen of verhuren. Beide opties zijn financieel erg aantrekkelijk door de krapte op de woningmarkt.
Allereerst moet de woning bouwkundig kunnen worden gesplitst. Denkt u hierbij aan een aparte badkamer, keuken en een eigen ingang. Daarnaast moet er een splitsingsvergunning worden aangevraagd bij de gemeente. En de splitsingsakte moet bij de notaris worden ingeschreven.

Woning splitsen en hypotheek

Nadat de splitsing bij de notaris is afgehandeld, kunt u dit deel verkopen. Of u gaat verhuren. Indien de woning is afgesplitst voor de verhuur, kunnen wij u van dienst zijn met het afsluiten van een verhuurhypotheek. Deze hypotheek kunt u gebruiken voor de noodzakelijke verbouwing voor de verhuur óf om te investeren in een volgend pand.

Huidige hypotheekverstrekker moet akkoordgeven voor splitsing

In het geval dat er al een hypotheek op de woning is gevestigd, moet de huidige geldverstrekker akkoord gaan met de splitsing. De waarde van de gesplitste woning moet namelijk wél voldoende zijn voor de huidige hypothecaire lening.

Totaaladvies belangrijk

Een bestaande woning splitsen is een geweldige manier om het woningtekort aan te pakken. En voor de verhuurder / verkoper een extra inkomen of vermogen te creëren. Laat u goed adviseren over de mogelijkheden en risico’s. Onze adviseurs helpen u graag.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Mart Cremers

Mart Cremers

0475 - 345 000

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0475 - 345 000 .