Moet ik een huurauto of scooter extra verzekeren op vakantie?

Als u een auto of scooter huurt tijdens uw vakantie valt deze niet onder uw eigen auto- of scooterverzekering. En ook nier onder een reisverzekering. Sluit altijd een aanvullende verzekering ter plaatse bij de verhuurder. Kijk daarbij goed naar de voorwaarden, vooral de hoogte van het eigen risico en de uitsluitingen op het contract.

| Het antwoord: Ja, sluit altijd een extra verzekering bij de verhuurder.

Beweert de verhuurder dat u geen verzekering nodig heeft, of al dekking heeft via reisverzekering? Huur hier dan geen auto of scooter.

Let op: als u de auto of scooter vooraf heeft bijgeboekt via uw reisorganisatie of via uw hotel, controleer dan of u bij die boeking ook al de verzekering hiervoor heeft gesloten. Dubbel is zonde van het geld!

Voorwaarden en eigen risico checken

Lees het verzekeringscontract goed. Deze zijn per land en verhuurder verschillend en soms ronduit ‘gemeen’ opgesteld om zo min mogelijk te hoeven uitkeren.

Let vooral op:

  • Wat is uitgesloten van dekking?
  • Hoe hoog is het eigen risico?
  • Is diefstal verzekerd?
  • Hoe hoog is uw aansprakelijkheid?
  • Zijn uw inzittenden meeverzekerd?
  • Heeft u pechhulp?

Is het verzekeringscontract in een taal die u niet goed beheerst? Teken dan niet en ga naar een andere verhuurder, of vraag uitleg bij stukken die u niet goed begrijpt. Vertrouw niet op vertaalmachines zoals Google, bij complexe teksten kunnen hier makkelijk interpretatiefouten in sluipen.

Voertuig controleren

Controleer goed de huurauto of –scooter voordat u deze meeneemt. Loop er met de verhuurder een rondje omheen en laat hem bestaande schades zien/benoemen. Zodat u niet achteraf aansprakelijk gesteld kan worden voor schade die het voertuig al had!

 

Sluit ook rechtsbijstand verkeer

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Activeer dan ook de dekking voor verkeer of sluit deze verzekering nu af.

De rechtsbijstandverzekering met module Verkeer biedt dekking voor het gehele gezin in heel Europa: zowel als voetganger, fietser als met uw (gehuurde) auto. Dus ook op vakantie met de auto  – waar de taal, onbekend terrein en afwijkende verkeersregels voor u een extra hindernis  en risico zijn in het verkeer. Deze verzekering steunt u bij vervelende situaties waarin u en de tegenpartij het bijvoorbeeld niet eens zijn over de schuld of omvang van de schade.

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Patrick Janssen en Frans Corten

Patrick Janssen en Frans Corten

0475-401372

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0475 - 345 000 .