Zijn accessoires meeverzekerd in mijn autoverzekering?

Wat wordt verstaan onder accessoires?

Volgens autoverzekeraars houden accessoires in: ‘alle zaken die later zijn ingebouwd’. Dus:

  • Rolt uw auto uit de fabriek met een standaard ingebouwd navigatiesysteem? Dan is een aanvullende autoverzekering voor accessoires niet nodig.
  • Kiest u er zelf voor om navigatie te laten inbouwen? Dan heeft u de aanvullende dekking bij een aantal verzekeraars wel nodig!

Andere voorbeelden van accessoires: de lpg-installatie, autoradio, alarminstallatie, lichtmetalen velgen en skybox. Mits achteraf ingebouwd of toegevoegd.

Mobieltjes zijn geen accessoires

Let op: mobiele telefoons en losse navigatiesystemen worden niet altijd tot autoaccessoires gerekend bij de aanvullende dekking. Verder zijn sommige autoverzekeraars niet gecharmeerd van radarverklikkers en laten die ook buiten de dekking.

Gratis meeverzekerd

Enkele autoverzekeraars verzekeren accessoires gratis mee. Wel geldt voor die accessoires dan een maximumvergoeding. Vaak liggen die bedragen tussen de 1.000 en 2.000 euro. Een WA-autoverzekering geeft geen dekking voor accessoires.

Aanvullende dekkingen

Heeft uw accessoires in of aan de auto die meer waard zijn dan de maximumvergoedingen? In dat geval biedt menig autoverzekeraar aanvullende dekkingen voor accessoires. In het detailoverzicht van de geselecteerde autoverzekering vindt u alles terug over de dekking van accessoires.

Controleer altijd de voor u geldende voorwaarden

Met al deze varianten en uitzonderingen, is het dus altijd belangrijk om de voorwaarden van uw standaardverzekering. Of vraag uw adviseur ernaar.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Patrick Janssen en Frans Corten

Patrick Janssen en Frans Corten

0475-401372

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0475 - 345 000 .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *